Меню

Правилното хранене прогонва рака

Правилното хранене прогонва рака

0

Без съмнение най-сигурната профилактика срещу рак е здравословното хранене, твърдят учени. 35% от всички смъртни случаи могат да бъдат свързани с диетата, като едва след това с 30% се нарежда тютюнопушенето. Предлагаме ви кратък списък с храни, които са в […]

Кивито – малко, зелено, полезно

Кивито – малко, зелено, полезно

0

Учудващ факт за някои е, че кивито е плодът с най-високо съдържание на витамин С, около 10 пъти повече от лимона. „Плодът на здравето” е с т.нар. „отрицателни калории”, тоест организмът губи повече калории, за да го усвои, от колкото […]

Ягодите – любими на малки и големи

Ягодите – любими на малки и големи

0

Червеният освежаващ плод е нискокалоричен, снабден с 2 пъти по-малко прости захари в сравнение с портокалите, например. Богати са на Витамин С, Витамини В9 и В5, калий, желязо и магнезий. Доказано положително действие оказват и на хората, страдащи от пролетна […]

Естествена красота? Да и то с храна, а не с козметика

Естествена красота? Да и то с храна, а не с козметика

0

Коя е по-по-най красива. Жените обичат да се съревновават, но единствения верен отговор е, че „Тя“ е най-красива. Разбира се изискванията към женската външност в последните години започнаха да стават все по-критични, а с това и верния отговор става все […]

Каква е ролята на млякото в живота ни

Каква е ролята на млякото в живота ни

0

Може би дори и да не забелязваме, но млякото присъства в толкова много ястия, че е почти невъзможно ако се храните разнообразно д ане го използвате. Много ястия се приготвят с прибавяне на прясно или кисело мляко, сирене, кашкавал, извара, […]

Какви витамини има в плодовете

Какви витамини има в плодовете

0

Сигурно сте чували, че пловете и зеленчуците са полезни, защото съдържат витамини. Какви витамини всъщност има в плодовете. Много зеленчуци и плодове съдържат витамини от група Б, витамин Е и йодни соли, благодарение на което съдържат развитието на артериосклерозата. Съдържащата […]

Добрите приятели червено цвекло, репички и алабаш

Добрите приятели червено цвекло, репички и алабаш

0

В много от зрелите плодове и някои кореноплодни зеленчуци, като червеното цвекло, репички, морковите, червените пиперки, алабашът и други, се съдържат така наречените пектинови вещества. Тези вещества намаляват интензивността на гнилостните ферментационни процеси в стомаха, поглъщат вредните вещества и подпомагат […]

Ароматна Аржентина

Ароматна Аржентина

1

Във всеки един от ресторантите, с които е осеян брегът на Атлантическия океан може да усетите аромата на подправки, зехтин и морски дарове. Аржентинската кухня, освен с характерните за нея сочно телешко месо и хубаво червено вино, крие и много […]

Ананасът – приятел на тялото ни

Ананасът – приятел на тялото ни

0

Ананасът е един от многото екзотични плодове, който има отлични диетични и вкусови качества. В 100 грама продукт има едва 48 калории. Той подобрява метаболизма, прочиства кръвта и стимулира имунната система. Разбира се, плодът оказва благоприятно въздействие и върху външния […]

Kак да запазим витамините в храната

Kак да запазим витамините в храната

0

Всички храни, които приемаме в ежедневието си, с изключение на плодовете и зеленчуците, са минали през някакъв вид обработка. Препоръчваме Ви да ограничите някои от следните действия, за да може да се насладите по-дълго на ценните вещества в храната. –   […]