Пречат ли татуировките на работното място

Още по темата

татусНа пръв поглед това, което не се вижда и не се знае, няма как да пречи. Ако имате татус цвете, надпис или дори женско тяло на гърба или на друго място, което само вие си знаете, няма проблем. Друг е въпросът, когато става дума за татуировки, които се свързват със смърт, секс, расизъм и са открито демонстрирани от притежателите им. Тогава работодателят също има думата.

Ендрю Тиминг, служител на факултета по мениджмънт на университета „Сейнт Андрюс“, провел изследване сред 15 ръководители на HR отделите на 14 шотландски фирми, сред които хотел, банка, община, универсален магазин и книжарница, как ще реагират, ако на интервю за работа човекът срещу тях е с татуировки и дали биха го взели на работа при тях.
„Повечето от отговорилите са съгласни, че татуировките, които са на видно място по тялото, са „клеймо“. По-важното от гледна точка на HR специалистите е друго – какво ще си помислят за татуирания служител клиентите, а не персоналът“, споделя Тиминг.
Сред неприемливите татуси анкетираните са отнесли тези, свързани със смърт, сексуално съдържание, наркотици или расизъм. За пример те дават изображение на обесен или застрелян човек; лице, обляно в сълзи, които означават, че човекът е наранил или убил някой, както и свастики. Други изображения  -на  стихове, цветя, военните татуси, са по-приемливи. Оказва се, че  най-нетърпимо към рисунките се отнася старото поколение.

 

Етикети:, ,
  • Категории:

Остави коментар