Пет неща, които съсипват връзката

Пет неща, които съсипват връзката

Още по темата

Всяка връзка има периоди на подем и спад. Когато сте във втория случай, помислете дали не допускате една от следните грешки:

1. Твърде често правите забележки на партньора.

Това може да изкара от равновесие всеки. Ако се заяждате за щяло и нещяло, си правите лоша услуга. Никой не е идеален, погледнете първо себе си. Имате си недостатъци и правите грешки, нали? Бъдете по-снизходителни и не изкарвайте човека до вас виновен за собствените си неуспехи.

2. Не давате свобода.

Наистина ще съсипете връзката си, ако не давате свобода на своя/та любим/а. Не правете разследвания къде и с кого говори, не изсипвайте подозрения и обвинения. Ако се чувства следен/а, има по-голяма вероятност наистина да отиде в други обятия.

3. Карате се за пари.

Това е най-голямото безумие. Парите са средство, а не цел. Ако имате сериозни разногласия, ако единият си е направо разсипник, а другият истински чичо Скрудж, по-добре се разделете. Но караниците за пари нанасят непоправими последствия. Изяснявайте финансовите проблеми спокойно и празнувайте финансовите успехи.

4. Не забелязвате постиженията на другия.

Омаловажаването на постиженията на другия наранява. Не величайте собствените си и не подценявайте нейните/неговите, ако искате нещата между вас да вървят добре. Винаги имайте добра дума подръка – тя отваря врати. Човекът до вас разчита най-много на вашата подкрепа. Ако не я получи, със сигурност ще я потърси другаде, защото всеки има нужда от признание.

5. Не общувате достатъчно.

Тази модерна болест – отчуждаването, засяга всички. Твърде много работа, невероятно напрежение, бързане и стрес. Все няма време. Ето това трябва да овладеете. Без близък контакт няма и секс, а ако има – той е като между непознати. Дори в леглото да е всичко наред, пак не е достатъчно за една връзка. Време за общуване трябва да намирате, защото иначе за какво сте заедно?

 

Етикети:, , , ,
  • Категории:

Остави коментар