Сурово или готвено?

Сурово или готвено?

Още по темата

Всички знаем, че зеленчуците са една от най-полезните храни. Ако заменим шоколадовата бонбона с един морков, например, организма ни ще се отблагодари. Голяма част от хората мислят, че зеленчуците са по-полезни докато са сурови, защото при термична обработка се губят полезните им вещества. Това обаче не е точно така. Вижте, кои зеленчуци е по- добре да се консумират сготвени .

Спанак. Изследванията сочат, че когато е сготвен спанакът,  човешкото тяло абсорбира повече желязо, калций и магнезий, отколкото, ако се консумира суров.

Гъби. Яжте гъбите задължително сготвени. Когато минат през огъня (без значение дали ще са варени, печени, панирани), те ще заредят организма ви с така полезния калий.

Домати. Изненадани ли сте? Да,оказва се, че е по-добре да консумираме готвени, отколкото сурови домати. Защо? Защото, когато ядем обработени домати, тялото ни поглъща повече от веществото ликопен, известно с противораковото си действие. Така, че вместо салата с домати, може да сложите на масата си домати на фурна заляти с малко масло.

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар