Кой е най-редкият цвят очи в света?

Кой е най-редкият цвят очи в света?

Още по темата

Едно от първите неща, които забелязваме, когато се запознаваме  с някого са цвета на очите му. Знаете ли, че цвета на очите се наследява от родителите и зависи от меланина, които организмът произвежда. Оказва се, че само два фактора определят цялото цветово разнообразие на очите.

Най- често се срещат хора с кафяви очи. Замислете се само, колко от познатите ви са кафявооки. Характерни черти за притежателите им е, че са любящи,нежни и искрени.

Най-рядко срещаните очи са зелените. По-малко от 3% от хората на Земята са зеленооки. Причината за това е малкото количество меланин, който организма на тези хора произвежда. Според вярванията те хипнотизират, магнетични и примамливи са, но могат да бъдат и много коварни.

Сините очи държат класацията за най-красивият цвят очи. Направихме малко проучване. Попитахме 10 човека, кои очи са най-пленителни. Осем от тях отговориха, че хората със сините очи определено задържат вниманието им. Е, обявяваме синеоките за победители. Хората с такива очи обикновено се считат са студени, но според психолози притежателите им са чувствителни хора.

Етикети:,

3 коментара

  • Сините очи не са наи хубави а зелените защото са наи редки тоест малко хора притежават красотата похотливостта на тези очи а сините за нищо не стават

  • Абсолютно права си ас съм с кафяви отвратителни и грозни и според мен зелените очи са на върха а сините пасти да ядат

  • според мен сините не са най-хубавите но доста привличат вниманието.Според мен кафявите са най-хубавите въпреки че са най-срещаните

Остави коментар