Не допускайте грипа у дома

Не допускайте грипа у дома

Още по темата

След празниците броят на болните от грип масова се увеличи. За грипна епидемия все още не може да се говори, но се очаква в началото на февруари неприятната настинка да набере скорост. Ето как да предпазите себе си и семейството си:

Веднага щом усетите, че носът ви потича, натопете върха на клечка за уши в прополисов разтвор и обтрийте ноздрите отвътре. Приготвянето на разтвора става лесно. Поставете 100 гр. пречистен и стрит на прах прополис във флакон и постепенно към него прибавете 500 мл 96ºС медицински спирт. Така не просто ще пресечете хремата, но и ще убиете всички вируси в носа.

Яжте чесън. Чесънът няма приятен аромат, но само една скилидка убива всякакъв грипен вирус. Ако се притеснявате, че ще миришете на колегите си, хапвайте малко преди лягане.

Плодовете са естествен източник на витамини. За да укрепите имунната си система, яжте повече ябълки, грейпфрут, портокали. Те ще заредят организма ви с витамини, които ще попречат на грипа да се лепне за вас.

Хапвайте по една лъжичка мед за профилактика. Медът е изключително полезен. Той убива не само болествотворни микробите, който се крият в устата, но и тези, който са слезли по-надолу.

Остави коментар