Да си спестим стреса от смяната на квартира

Да си спестим стреса от смяната на квартира

Още по темата

Всички хора, които живеят на квартира, рано или късно се сблъскват с проблемите по преместването от едно жилище в друго. Тъкмо когато си мислите, че всичко вече е под контрол, изниква още един кашон с вещи. Междувременно идват проблемите с наемането на хамали и превоз. Така или иначе, стресът е гарантиран и следващите съвети няма как да го премахнат напълно. Все пак със сигурност ще ви улеснят.

Освободете се от всичко непотребно. Всички събираме неща, които не използваме. А на повечето от нас се е случвало при предишно преместване да обещаят пред себе си, че ще изхвърлят ненужното. Ако едно нещо не ви е послужило през изминалата една година, надали ще ви притрябва утре.

Продавайте. Дори когато си мислите, че сте изхвърлили всичко ненужно… всъщност не сте! Наистина ли се нуждаете от седем комплекта нови чинии? А не е ли време да се разделите със стария диван? Обмислете с кои неща може да се разделите и кои биха били полезни за някого другиго. Напоследък нашумяха и сайтовете, в които може да публикувате неща, които просто подарявате. Възползвайте се!

Ако имате възможност, пренесете вещите си в няколко отделни дни. Естествено, започнете от най-обемните и нужни – мебелите непременно. Така ще си спестите задръстването с кашони и ще успеете да разпределите по-добре мястото в новата квартира.

Подсигурете от рано наемането на транспорт! Последното нещо, от което имате нужда, е в последния момент да се чудите дали бусът, който ще ви премества, е достатъчно голям. Също така, информирайте хамалите за обема на вещите си, за това кое е ценно, а също и на колко тура ще стане превозването.

Успокойте се! Досещате ли се какво прави преместването от една квартира в друга дразнещо? Това, че вие самите се дразните. Не си позволявайте мисълта, че веднага с преместването ви новата квартира ще стане чиста, уютна и спокойна. Първите дни просто ще имате покрив над главата. За да превърнете една квартира в свой дом несъмнено се изисква време.

Етикети:, ,
  • Категории:

Остави коментар