Стресът и начините да се справим с него

Стресът и начините да се справим с него

Още по темата

В забързаното ежедневие, в което живеем, непрекъснато сме подложени на стрес. Организмът ни реагира на всякакъв вид натоварване. Ако това се случва постоянно, стресът може да стане болестотворен.

Външните явления като горещина, студ, слънчево излъчване, климатични инсталации, замърсяване – означават стрес за нашата кожа. Изнервеността, душевният дискомфорт и напрежението също са фактори, носещи отрицателно влияние. В такива ситуации клетъчната активност се забавя и кожата ни става неспособна да се възстанови от само себе си.

За да се справим с това, на първо място трябва да обърнем внимание на душевното си здраве. Не изисквайте прекалено много от себе си, често другите могат да направят нещо по-добре от вас. Научете се да казвате „не“ и позволете на хората около вас да ви помогнат. Без излишна паника – поемете въздух, пребройте до десет и тогава действайте. Гледайте положително на нещата – научете се на спокойствие и сдържаност.

Не трябва да остава назад и грижата за физическото ни здраве. Откажете се от прекомерното количество кафе, алкохол и цигари. Направете тялото си щастливо с един приятен и релаксиращ масаж. Най – важен от всичко остава сънят – не работете до момента на лягане, оставете един час само за себе си. Спазвайки тези лесни правила, можете да сте сигурни, че стресът ще намалее, а вие ще станете по-спокойни и свободни.

Остави коментар