Интересно за Йорширските териери

Интересно за Йорширските териери

Още по темата

Йоркширски териер е декоративна порода кучета, която носи името на графство Йоркшър в Англия. Създадена е още преди 100 години, като във формирането ѝ участват скай териер, дендидаймънтериер, староанглийски териер. Първоначално дребните кученца са се използвали за лов на плъхове в мелници и ферми. Устройвани са специални зрелищни представления, в които те са демонстрирали своите умения.

Друг интересен факт е, че имат косъм с близка структура до човешкия, затова могат да бъдат отглеждани от хора алергични към кучета. Козината им изисква голяма поддръжка, защото расте на принципа на човешката коса. Трябва да се подстригвате малкият си любимец често, тъй като козината му може да му попречи да вижда и да ходи. В банята е препоръчително да използвате шампоан и балсам две в едно, за по – лесно разресване.

Териерите са с особен характер, някои от тях са доста А-социални. Имат силно развито чувство за собственост и с пълна сила пазят своята територия. Малките любимци не осъзнават размерите си и без да се замислят нападат големите кучета, ако те застрашават тях или стопаните им.

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар