Манекени ще ни говорят от витрините на магазините

Манекени ще ни говорят от витрините на магазините

Още по темата

Нова технология позволява на манекените от витрини на магазини да общуват с клиентите. Манекените могат да предоставят информация за дрехите, с които са облечени и за аксесоарите, които носят. Ще можем да научим и за цените и наличността на продуктите, както и къде в магазина можем да ги намерим. Клиентите могат да видят снимки и описания на стоките, могат да ги запазват, а също и да ги споделят с приятели чрез телефона си.

Всичко това ще бъде възможно, благодарение на приложение за смартфони. То ще предава информацията между манекените и клиентите, които разглеждат витрината. Приложението ще функционира денонощно, като по този начин търговците ще привличат вниманието на минаващите покрай магазина, дори когато той е затворен.

Технологията започва да функционира след инсталиране чрез уеб-портал. В манекените има електронни трансмитери, които изпращат данните, инсталирани от търговеца. Устройствата VMBeacon работят с мобилното приложение, което известява потребителите за достъпното съдържание в диапазон от 100 метра.

Остави коментар