Граби от живота с пълни шепи!

Граби от живота с пълни шепи!

Още по темата

Казвай на хората какво искаш

Не става дума просто да кажеш в магазина, че искаш мляко. Винаги говори открито за това какво желаеш и с близките ти – колеги, приятели, семейство. Ако парите не ти стигат, говори с шефа за повишение. Щом като не ти се ходи на вечеря, кажи на гаджето ти, че предпочиташ да си останете вкъщи. Никой няма да ти прочете мислите.  Ще се изненадаш от това колко много можеш да получиш, когато изразиш мнението си.

Прекъсни връзките си с хората, които вече не понасяш

Какво като сте приятелки от 10 години? След като вече не може да се разберете и се карате дори за това къде да седнете да хапнете, какъв е смисълът да продължаваш да контактуваш с такъв човек? Не ти трябват приятели, които те карат да пиеш по купони, въпреки че на другия ден си на работа. Контактувай само с хора, които те подкрепят и обичат, без да пречат на развитието ти.

Спестявай пари

Така няма да се чудиш дали може да си позволиш дете, когато вече си прехвърлила 30-те години, нито дали да си купиш нов дом, или да си позволиш малко по-скъпа ваканция.

Позволи си да бъдеш импулсивна от време на време

Ако приятели те поканят на дискотека в последната минута, а ти вече си решила да станеш рано на другия ден за да чистиш, кажи “да” поне веднъж и отиди без притеснения. Апартаментът няма да ти избяга, ще можеш да чистиш и друг ден. Непланираните забавления винаги са най-добрите.

Не се колебай да смениш обстановката

Понякога единственият начин да се реализираш е да се преместиш в друг град. Бъди безстрашна за промяната и не позволявай на носталгията да те дърпа назад. Ако намериш по-голям и хубав апартамент за по-малко пари, премести се. Да, познатото е хубаво, но никога не можеш да знаеш дали не пропускаш много по-добра възможност за реализация на друго място.

Работи нещо, което ти е приятно

Чувството да ходиш на работа с усмивка е страхотно. Работната обстановка е много важна, защото ако ходиш с нежелание на работа, ти ставаш нещастна, а това влияе и на личния ти живот. Намери си работа, която харесваш и никога повече няма да ти се налага да работиш.

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар