Твоята първа работа – очаквания срещу реалност

Твоята първа работа – очаквания срещу реалност

Още по темата

1. Очакване: Мислиш, че ще впечатлиш всички със знанията си, още първата седмица . Появяваш се, току-що завършила и всички са възхитени, колко си начетена. Преди да се усетиш и си повишена.

Реалност – На никой не му пука какво правиш, дори да си най-добрата. Не бъди с големи очаквания от първата си работа, за да не останеш разочарована. Всички знаят, че си неопитна и едва ли ще ти възлагат особено големи задачи. Трудно ще се стигне до повишение веднага, така че зареди се с търпение.

2. Очакване: Всеки ще си върши своята работа. Твоите колеги ще са супер мотивирани, защото харесват компанията, в която са наети, уважават шефа и се трудят здраво, защото обичат работата си.

Реалност: Всеки се отплесва от време на време. Твоята вяра в света на възрастните сериозни хора вече е под въпрос, когато влизаш в офиса на мениджъра и виждаш как той си прави селфита за фейсбук.

3. Очакване: Можеш да приложиш на практика нещата, които си научила в университета. Последните четири години са те подготвили за всяко изпитание, което можеш да срещнеш! Имаш всички необходими познания, за да се справиш с всяко предизвикателство.

Реалност: Още през първия месец разбираш, че нищо от това, което си учила на теория не ти върши работа на практика. Знаеш с кои програми за графичен дизайн можеш да работиш, но си в шок, когато всъщност наистина ти се наложи да я използваш.

4. Очакване: Ще се гордееш с това, което работиш! Когато хората те питат в коя фирма си наета, ще те гледат с възхищение, научавайки името и.

 Реалност: Поне можеш да си плащаш сметките. Едва ли с първата си работа ще промениш света и ще изкарваш много пари.

5.Очакване: Ще знаеш точно с какво ще се занимаваш. Първи работен ден – идваш и веднага те инструктират какви ще бъдат задълженията ти.

Реалност: Нямаш си идея какво вършиш. След време започваш да се чудиш каква точно ти е работата, след като ти дават да правиш неща, които изобщо не са вписани в длъжностната ти характеристика.

 

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар