От какво се нуждае тялото ти?

От какво се нуждае тялото ти?

Още по темата

Случвало ли ти се е да имаш дни, в които да не можеш да спреш да мислиш за шоколад? Или толкова много да ти се яде дюнер, че нямаш мира, докато не хапнеш? Според диетолози, най-вероятно тялото ти дава сигнали с какви витамини и минерали трябва да го заредиш. Ето кои здравословни храни можеш да използваш вместо вредните полу-фабрикати.

Ако ти се допие кола или кафе – тялото ти се нуждае от желязо. Жените губим много желязо, когато сме в цикъл. Трябва бързо да наваксаме тази липса, иначе достигането на кислород до клетките ни ще бъде затруднено. Умората ни наляга бързо и си мислим, че с краткотрайния ефект на кафето или колата ще се почувстваме по-бодри. Вместо да пиеш тези вредни напитки, по-добре хапни спанак или сушени плодове като кайсии и смокини, които са богати на желязо.

Ако ти се доядат чипс или тестени продукти – тялото ти се нуждае от протеини. Когато си много гладна, сигурно ти се е случвало да искаш да заситиш глада с пакетче вреден и мазен чипс. Въглехидратите обаче не наяждат. Защо, вместо това, не хапнеш месо, риба или яйца? Те са протеини, които се разграждат по-бавно в стомаха ти и ще оставят чувството за ситост за по-дълго време.

Ако ти се хапва шоколад – тялото ти се нуждае от магнезий.Магнезият помага на храносмилателната система да те зарежда с енергия. Шоколада свързваме с покачване на енергийните нива и когато сме уморени често посягаме към него. Голямото количество захар, което той съдържа, всъщност ни прави още по-отпаднали. Вместо това яж храни, които съдържат магнезий и са по-полезни като ядки, пълнозърнест хляб и овесена каша.

Остави коментар