Ръцете – нежност и женственост

Ръцете – нежност и женственост

Още по темата

Ръцете на всяка жена трябва да бъдат нежни и добре обгрижвани. Всички ние излагаме ръцете си ежедневно на слънце и студ, под въздействието на топла и студена вода, на агресивни почистващи средства. Поради това кожата загрубява, напуква се и се изсушава. Понякога дори твърде рано се появяват възрастови признаци като бръчки и пигментация.

Ако искате да поддържате правилно кожата на ръцете си, е добре да знаете, че в нея има много малко мастни жлези. Това означава, че тя се нуждае от мазнини. Слагайте ръкавици на ръцете си, когато чистите вкъщи или в градината. Когато миете ръцете си, използвайте меки, безалкални сапуни или така наречените синдети, които имат хидратиращо действие. Те оставят усещането за гладка и мека кожа.

Не забравяйте да намажете с крем ръцете си след всяко миене. Добре е да използвате интензивни, подхранващи кремове, чиято емулсия „вода в масло“ прониква бързо и дълбоко в кожата. Съдържащото се в тях масло от жожоба стабилизира мастно-водния баланс, а алоето и алантоинът пазят кожата от изсъхване.

В ръцете са събрани изключително много нервни окончания. Ето защо те се нуждаят не само от мазнини и влага, но също и от почивка. Идеални за тази цел са редовните масажи и упражнения. Така се отнема напрежението и се подобрява кръвоснабдяването.

Остави коментар