Манията по перфектно тяло съсипва самочуствието

Манията по перфектно тяло съсипва самочуствието

Още по темата

Многото съвременни мании свързани с теглото съсипват самочувствието. Милите наименования, с които наричате излишните килограми и мазнини по тялото, говорят само едно – липса на самочувствие.“Любовни дръжки“, „сланинки“, „тлъстинки“, „приятно закръглена“…– това са само част от думите, които трябва напълно да изключите от речника си. Престанете да обиждате тялото си и постигнете примирие с него. Увереността във външния вид ще ви спаси от несигурността в почти всички аспекти на живота. Все пак, за да ви одобрят останалите, трябва да дадете сами одобрение на себе си. Оценете се правилно и се се подценявайте.

Когато купувате дрехи, взимайте винаги точния размер. Не е нужно да избирате винаги най-малките дънки и да се опитате да се набутате в тях . Ако се налага да гълтате корема си преди да закопчаете последното копче, не купувайте този панталон. Бъдете сигурни, че няма как да ви стои добре. Важно е да бъдете реалисти. Не позволявайте резултатите да надминат очакванията или обратното.

Здравословната връзка с тялото е наистина важна. Започнете да се занимавате с неща, които ви стимулират да откривате себе си. Йогата и танците са чудесен вариант.

 

 

 

 

Етикети:, , ,

Остави коментар