Силвейн Рейнард: Написах „Изкуплението на Гейбриъл” специално за читателите

Силвейн Рейнард: Написах „Изкуплението на Гейбриъл” специално за читателите

Още по темата

Авторът на „Адът на Гейбриъл”, „Екстазът на Гейбриъл” и „Изкуплението на Гейбриъл” продължава да жъне огромен успех със своите три романа, но все още никой не знае кой стои зад псевдонима Силвейн Рейнард. Малкото, което е ясно за него, е, че е канадец и че се представя за мъж. Мистерията около личността му събужда все по-голямо любопитство у почитателките му, а героят му – загадъчният секси учен професор Гейбриъл Емерсън, разгорещява фантазиите на хиляди жени. Неслучайно читателите се вълнуват дали има нещо общо между двамата.Феновете на романите очакват трилогията да бъде филмирана, а един от най-предпочитаните от тях актьори за главната роля е сексапилният Хенри Кавил – външният му вид, класа и изтънченост  въплъщават образа на Професора

sek_kniga

– Когато започнахте да пишете, смятахте ли, че ще постигнете такъв успех?

– Абсолютно не. Когато започнах да пиша за професор Емерсън, не очаквах въобще някой да прочете за него. Цялото това преживяване надмина всичките ми очаквания.

– Имаше известно разстояние между първите две книги „Адът на Гейбриъл” и „Екстазът на Гейбриъл” и третата – „Изкуплението на Гейбриъл”. Беше ли ви трудно да се върнете отново към историята?

– Когато изграждах сюжета, си представях само две части. След това бях затрупан от съобщения и писма на читатели, които искаха трета книга. В съзнанието си знаех какво се случва с Емерсън след края на втората част „Екстазът на Гейбриъл”, но не го бях оформил напълно като идея. След като го направих, думите дойдоха от само себе си.

– Коя от трите книги ви бе най-трудно да напишете?

– „Изкуплението на Гейбриъл” бе предизвикателство, защото не бе част от първоначалния ми замисъл. Но мисля, че именно с нея се гордея най-много. Написах я специално за читателите си и се надявам, че ще им хареса.

– Каква част от образа на Гейбриъл Емерсън е част от характера на Силвейн Рейнард?

– Мисля, че в известен смисъл наистина голяма част от мен присъства в неговия образ. Но за разлика от него аз се опитвам много усърдно да не изпускам нервите си и да не казвам неща, с които да нараня другите хора.

– В повечето анкети читателите избират актьора Хенри Кавил за ролята на Гейбриъл в евентуален филм. Можете ли да си го представите да я изиграе?

– Трудно ми е да стоя встрани от този спор, защото ценя мнението на читателите си. Определено поддръжниците на Хенри Кавил са много ентусиазирани.

– Завършена ли е вече историята на Гейбриъл и Джулия?

– Не е задължително. Професора се появява бегло и в новата ми книга The Raven. А след това? Ще видим…

– Разкажете ни нещо повече за новата поредица.

– Новият ми роман се казва The Raven и е първи от нова серия. Това е паранормална любовна история, развиваща се в съвременна Флоренция. Както споменах, читателите ще видят Професора в камео роля, а ще има и много други познати персонажи от поредицата за Гейбриъл и Джулия.

2 коментара

  • O KOJE! Predstei mi da provheta poslednata kniga. No sum si nabeliazala oste dosta knigi. N purvo da prilucha tazi. Vinagi sum iskaua da poretia tazi chasd na Itali. A na aftora kak bih mogla da pisha.?

  • исках да коригирам коментара си, тъй като видях че много много грешки съм допуснала. Имах предвид колко прекрасни е книгата колко много идеи за бъдещите книги които да прочета. аз също те бих желаяла да пише на автора, моне знам как.

Остави коментар