Жените искат, мъжете дават. А обратното?

Жените искат, мъжете дават. А обратното?

Още по темата

Въпросът дали мъжете трябва да плащат сметките по заведенията продължава да бъде спорен. Различните мнения, които жените дават по този въпрос объркват силния пол. Някои мъже плащат за всичко-дрешки, гримове, козметика, заведения. Други мислят, че жената трябва да раздели сметката с тях. Третият вид са тези, който изобщо не плащат и стотинка за нищо. Тъжно е, но живеем в материален свят.

Преди години общоприето беше мъжът да е плащащият. Беше обида, ако излезеш с някого на среща и извадиш портфейла си. Сякаш се съмняваш в мъжествеността му и се подиграваш на материалното му състояние. Друг е въпросът, че тогава хората се срещаха в сладкарници, където мекичката беше 2 стотинки. Е, патриархалното живеене вече е отживелица.

Последните години еманципацията на дамите стана не просто модерна, стана задължителна. Изказвания от типа: „За какво са ви мъже?“ ,  „Мога да се оправям сама“  и „Жените са много по-добри от мъжете“ се чуват всеки ден по няколко пъти. Част от еманципацията е освобождаване от състояние на финансова зависимост от силния пол. Това е причината същност днешните мъже да не плащат сметките в заведението. Нещата сякаш са се обърнали. Сега мъжът се пази да не обиди дамата си, давайки пари и за нея.

Остави коментар