Свежо, лесно, вкусно, здравословно. Що е то?

Свежо, лесно, вкусно, здравословно. Що е то?

Още по темата

Не рядко сме чували клишето, че всичко хубаво и вкусно е или вредно, или от него се пълнее. Набиращата все по-голяма популярност плодово-зеленчукова напитка, обаче е освен много вкусна, също толкова и полезна.
Смутито е комбинация от няколко или един свежи плода, или зеленчука с течен разредител-прясно или кисело мляко, плодов сок, вода. За приготвянето му не се изисква нищо повече от това да измиете плодовете и да ги поставите в блендера заедно с течността, да ги пасирате и… „Воала!”-напитката е готова. Тя е особено подходяща за закуска през летните дни, когато имаме нужда от нещо освежаващо.
Полезното действие на смути напитките се крие в тяхната консистенция, а именно това, че пасираните плодове и зеленчуци се усвояват лесно от организма и потискат глада за сладко и нездравословни храни. Също така, чрез съчетанието на различни плодове и зеленчуци, осигуряваме чудесен микс от витамини и полезни вещества на тялото си. А ако наблегнем и на зеленолистните зеленчуци в миксирането, ще спомогнем за по-свежия и здрав вид на кожата си.

Сузана Теофилова

 

Остави коментар