Плуването ни държи във форма и ни тонизира

Плуването ни държи във форма и ни тонизира

Още по темата

След проведени изследвания специалисти са установили, че освен да ни държи във форма, плуването значително намалява риска от хронични и сърдечно – съдови заболявания.

Плуването помага да сме здрави, да повишим настроението и тонуса си и да поддържаме здравословно тегло. За 30 минути в умерено темпо, прекарани в басейна, човек изгаря 280 калории.

То оказва благоприятно въздействие при болки в ставите и схващане на мускулите, особено при хора с повишено тегло и страдащи от артрит. Също така стимулира функцията на сърдечно – съдовата система и белите дробове, увеличава притока на кислород до клетките. Ползите от плуването не се изчерпват до тук. Благодарение на този спорт се засилват обменните процеси на клетъчно ниво и значително се подпомага функцията на жизнено важни органи в човешкия организъм.

Тези и още редица други положителни факти за плуването са предпоставка след завръщането ни от морето да си извадим карта за някои от многобройните открити и закрити басейни. Правейки това гарантирано, ще се спасим от досадното ежедневие и ще се погрижим за собственото си здраве.

 

Остави коментар