Колкото по-малко ти пука, толкова по-щастлив ще бъдеш

Колкото по-малко ти пука, толкова по-щастлив ще бъдеш

Още по темата

Ницше е казал в теориите си, че колкото по-малко се интересуваш от заобикалящия те свят, толкова по-щастлив ще бъдеш. Първото негово правило е да не се тревожиш за дреболии, а второто „всичко е дреболия“.

Е, може би нашият стар познайник е прав. В крайна сметка животът е, за да му се наслаждаваме. И има някои неща, за които наистина не трябва да се впечатляваме, ако искаме да живеем по-спокойно. Ето, няколко съвета как да направиш живота си по-лек:

Не спори с останалите. Дори да знаеш, че събеседника ти не е прав, не е нужно да спориш с него. Понякога поговорката: „По-умният отстъпва“  е най-добрия вариант да излезеш от неприятна ситуация.

Разхождай се. Винаги, когато ти стане криво, излез и се разходи за малко в близкия парк или градинка. Така бързо ще преодолееш излишното напрежение.

Приемай критиката като градивна. Никои не обича да го критикуват, но почти всекидневно отнасяме по някои негативен коментар. Така, че най-лесно е просто да игнорираме нападките и да си вземем забележка, ако преценим, че са основателни.

 

 

Етикети:, , ,

Остави коментар