Остани във форма по време на почивка

Остани във форма по време на почивка

Още по темата

Колкото и да не ни се иска, спортът е неблагодарна работа. Неблагодарна от гледна точка на това, че в момента, в който пропуснеш да тренираш повече от 10 дни, от спортната ти форма и така милата ти коремна “плочка”, няма и следа.

Август е месецът на отпуските и всеки чака и копнее за морския бриз, сините вълни, свежите коктейли, сладкия сладолед. Но те вървят в комплект с мързелуването и физическото отпускане. И именно те ще заличат следите от спортната ни подготовка. Ние, обаче опитахме и установихме, че нищо не е изгубено, ако спазваме няколко прости и приятни съвета, като например:
– Закусвайте свежи и пресни плодове. Можете да ги настаните до вас, на плажа, в хладилна чанта, за да не се изкушите да си купите поничка или да прекалите със сладоледите.
– Все пак позволете си един сладолед за междинна закуска, за да не се чувствате лишени от нищо.
– Заменете висококалоричния коткейл с чаша бяло вино с плодове или поръчайте мохито-то си с по-малко захар.
– Плувайте поне 20 мин.
– Борбата с големите вълни, освен че е много забавна, неусетно изгаря и голямо количество калории
– Разходете се от единия край на плажа до другия-ходенето по пясъка е по-трудоемко и изгаря повече енергия.
– Отговаряйте за напитките на компанията. Винаги дебатът се състои в това кой да снабдява “разтеклата” се на плажа компания с живителни напитки. Бъдете доброволец-раздвижете се!
– И не на последно място: Танцувайте и се смейте през цялото време, защото няма по-зареждащи и приятни кардио занимания от тези!

А ние Ви пожелаваме приятно прекарване!

Сузана Теофилова

Остави коментар