Постигни примирие с тялото си

Постигни примирие с тялото си

Още по темата

Едва ли има жена, която да не е била на диета и да не си мисли, че животът би бил една идея по-хубав, ако свали още няколко килограма. Често тези мисли влияят и на самочувствието и увереността ни. Време е да се примирим с тялото си и да го заобичаме, защото то е нашия храм и ако самите ние не се харесваме, едва ли някой друг ще ни хареса. Ето как можем да постигнем това:

1.Реалистични очаквания – Не се сравнявай с моделите от списанията и холивудските филми, чиито живот е подчинен на това да изглеждат добре. Погледни реално на себе си и на това, което са ти дали гените ти.

2.Стига самокритичност – Престани да се самокритикуваш и да се съсредоточаваш върху това, което нямаш или не харесваш. Вместо това се съсредоточи върху нещата, които харесваш у себе си и ги подчертай. Все пак всеки от нас е уникален.

3.Грижи се за себе си и уважавай тялото си – Когато започнеш да обичаш и уважаваш тялото си, ще ти е много по-лесно да се грижиш за него, да спортуваш и да се храниш с качествена храна. Защото всички обгрижваме, това което обичаме, а не това, което не харесваме. Нали?

 

 

Остави коментар