Самосъжалението убива желанието

Самосъжалението убива желанието

Още по темата

Всеки от нас е изпадал в състояние, в което часовете сякаш ни се струват като дни. Налегнали са ви куп грижи, че предпочитаме топлото легло пред вечерята навън с приятели. Защо се получава така? Понякога просто не ни е ден, а друг път, замислени както ще кажат хората, пропускате да се насладите на прекрасния ден. Спрете да са се самосъжалявате и да се опитате да не разваляте настроението си с „дребни грижи“.

Мислете повече за себе си. Да, хубаво, че сте грижовни и другите винаги са на първо място за вас, но се опитайте да се съсредоточите върху себе си и планове си за бъдещето.

Отървете се от досадниците. Ако има хора, които не са ви приятни, но ги търпите, за да спазвате само добрия тон, то по-добре да не общувате с тях. Така няма да се преструвате, че ги харесвате и ще сте по-спокойни.

Не се връщайте назад в миналото. Връщането назад болезнени спомени може само да потисне, от колкото да ви разведри. Живейте сега и мислите за утрешния ден с усмивка.

Спрете да се затваряте у дома. Нищо няма да научите за заобикалящия ви свят, ако седите между четирите стени и ядете кофа със сладолед. Излезте навън и се насладете на времето и природата, компютърът може да почака.

Остави коментар