5 начина да се справим с кофти колега

5 начина да се справим с кофти колега

Още по темата

На всеки се е случвало да работи с неприятен или труден за общуване колега. А на който не е – предстои да му се случи. Ето 5 съвета как да се справяме в такива ситуации:

1.  Не се паникьосвайте – цял живот ще ни се налага да комуникираме с хора, които не са наш тип, но не бива да създаваме голяма драма от това. Приемете го и си помислете, че на база неговия лош нрав, вие ще изпъкнете като по-приятни и по-готини.
2.  Не задълбавайте в проблема прекалено – не можете да бъдете приятели с всички. Опитайте се да намалите комуникацията си с този колега до минимум.
3.  Проявете разбиране – всеки си има причини да бъде такъв, какъвто е и за всяко поведение си има обяснение. Ако колегата ви винаги е намръщен, опитайте се да го попитате ненатрапчиво дали всичко е наред и дали може да му помогнете с нещо.
4.  Поставете граници-ако все пак ви се налага да поддържате близки работни отношения с този човек, поставете граници между личното и професионалното отношение. Изместете фокуса на разговор учтиво, като помолите да се фокусирате върху работата, а не върху лични теми на разговор.
5.  Учете се от грешките на другите-когато не сме емоционално ангажирани в дадена ситуация, ние имаме възможността да я погледнем обективно и трезво отстрани. Вижте как се държи този колега и какво дразни вас и колегите ви в него и се постарайте никога да не заемате неговото място.

Етикети:, , ,

Остави коментар