Недостатъците на съвместното съжителство

Недостатъците на съвместното съжителство

Още по темата

Кафе в леглото, закуска, чакаща на масата в кухнята, романтична вечеря на свещи…звучи прекрасно. За съжаление съвместното съжителство не е само гушкане и романтика. Ето някои от недостатъците на споделянето на един апартамент с половинката:

Трябва да внимаваш как изглеждаш дори у дома. Докато живееше сама или при родителите си нямаше проблем по цели дни да се разхождаш по пижама и вързана на висок кок. Имало е и седмици, в които пропускаш обезкосмяването, спиш с чорапи или носиш анцуг като този на Еминем. Ако живееш с гаджето обаче, трябва да се съобразяваш как изглеждаш, без значение удобно ли ти е или не. Не е нужно всеки път след като взимаш душ да се гримираш, разбира се, но е хубаво да не приличаш на баба му.

Финансовото ти положение зависи и от него. Когато двама души живеят заедно, те делят всичко. Неговите пари стават твой и обратното–твоите негови. Знаем, че първият вариант изглежда по-добре от втория, но вече си голямо момиче и понякога може да се наложи да напазаруваш за двама вместо за един или да внесеш някоя вноска на кредита за лаптопа му.

Налага се да делиш най-скъпото си. Да живееш сама често пъти е скучно, но си има и своите привилегии. Гардеробът, банята, огледалото или дистанционното…всичко си е само твое. Хаосът, който правиш, прибирайки се от работа, също е част от нещата, които пазиш само за себе си. Е, когато живееш с някого тези неща рязко се променят. Гардеробът трябва да е подреден, за да се съберат дрехите на половинката ти. Сутрин трябва да почакаш малко преди да влезеш в банята, а достъпа до дистанционното става почти невъзможен. Любовта по някога иска жертви.

 

Остави коментар