Най-хубавите плажове в България

Най-хубавите плажове в България

Още по темата

В сезона на жаркото слънце всеки мечтае за почивка на хубав плаж. Ако сте решили да прекарате отпускарските дни на някой от родните ни плажове, черноморското ни крайбрежие има какво да ви предложи. Красивата морска гледка, придружена от златистия пясък и купищата забавления са гарант за прекарване на една приятна почивка.

В духа на летния сезон направихме допитване, кои са най-хубавите ни плажове. Ето и резултатите:

Плажа „Дюни“ до Созопол е едно от най-хубавите и чисти кътчета по родното Черноморие. С дължина над 4 километра и ширина около 100 метра, той разполага с достатъчно места за всеки, които иска да му се наслади. Дюни е носител на наградата „Blue flag“ за чиста околна среда. Ваканционното селище разполага с няколко басейна и седем тенис-корта.

Къмпинг „Златна рибка“ отново до Созопол, също може да се похвали с един от най-хубавите български плажове. Заливът е спокоен, а морето плитко. Плажът, известен и с името „Роял Бийч“, се намира сред богата и екзотична растителност. Финият пясък и кристално чистата морска вода остават в спомените на всеки, който го е посетил.

Къмпинг „Градина“ има красив пясъчен плаж, който се простира на почти 3 километра. Намира се между Созопол и Черноморец. Мястото не е толкова застроено и точно спокойствието му привлича много хора. Това съвсем не означава, че любителите на плажните забавления ще бъдат разочаровани. В плитка и чиста вода те могат да карат лодка, сърф, водно колело или пък да се гмуркат. Мястото е предпочитано и от запалените по уиндсърфинга.

Несебър може да се похвали с три хубави плажа. В Стария град се намира малък, но приятен плаж. Южният плаж е в новата част на града. В близост е до Слънчев бряг и е достатъчно дълъг, за да побере многото си посетители. Северният плаж се намира от другата страна на града и е доста по-голям. Около него има достатъчно заведения, предлагащи напитки и храна за своите клиенти. Плажовете предлагат и различни атракциони, които да захранват слънчевото ви настроение.

Курорт Албена е третият по големина в страната. Намира се на 8 милометра от град Балчик и на 30 от Варна. Плажът е обширен и с приятен пясък. Дължината му е 5 километра, а ширината 150 метра. През 2014 г. Албена получи сертификат за един от най-добрите и чисти плажове в световен мащаб от програмата „Blue flag“в Копенхаген. В близост се намира природния резерват „Балтата“, красиво и прохладно местенце за всеки, които иска кратка почивка от лятната жега.

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар