Саксиите помагат на цветята да растат

Още по темата

В страната ни има от години професионалисти, които работят в областта на интериорния фитодизайн. Става дума за голямо разнообразие от класически и модерни алуминиеви, пластмасови, керамични и цинкови съдове, които благодарение на елегантните си и чисти линии, приличат по-скоро на произведения на изкуството, отколкото на обикновени саксии. Благодарение на ексклузивната цветова палитра и висококачествените покрития, простиращи се от матов металик до ефектен лак и брилянтни гланцови повърхности, потребителят винаги може да улучи точния цвят, оставяйки впечатление, което никога не се забравя.

Саксиите са от изключително значение, за да пораснат цветята по-високи от нас. Ето и някои видове според материала, от който са изработени:

Пластмасови-Те са леки и евтини. Здравината им, особено през зимните месеци, зависи най-вече от качеството на използвания материал.
От теракота. Ако са по-скъпи, значи са добре изпечени и изработени. По принцип саксиите от теракота са студоуотойчиви. Ако са ви прекалено скъпи, можете да си купите гледжосани съдове, които наподобяват теракотените.
Глинени– Те са по-тежки от останалите видове, но фините пори на материала осигуряват непрекъснат въздухообмен, много необходим на корените. Глинените саксии са чупливи и не издържат на силен студ.
Метални-Не са препоръчителни, защото отделят вредни вещества. Ако все пак си купите метална саксия, покрийте вътрешната й страна с фолио.
Дървени-Те са леки и евтини. За да предпазите дъното им от загниване, наредете в сандъчето чакъл или поставете метална скара.

Етикети:
  • Категории:

Остави коментар