Ароматна Аржентина

Ароматна Аржентина

Още по темата

Във всеки един от ресторантите, с които е осеян брегът на Атлантическия океан може да усетите аромата на подправки, зехтин и морски дарове. Аржентинската кухня, освен с характерните за нея сочно телешко месо и хубаво червено вино, крие и много други, все така апетитни изненади. Представяме Ви оригиналната рецепта за аржентинска царевична супа, която ще отнеме средно около 2 часа за приготвяне. Продуктите, които ще ви трябват са следните:
200 гр. Царевица от консерва, 60 мл доматено пюре, 1/2л доматен сок, 2л пилешки бульон, 130гр. Бекон, 2 скилидки чесън, 1 глава лук, 2 моркова, сол, малко чили на вкус, ? ч.л. риган и пак толкова чубрица.
Приготвяне: Царевицата, заедно с бульона се вари на слаб огън около 1 час. През това време запържваме леко бекона, заедно с чесъна и едната глава лук. Идва ред  да прибавим към къкрещия бульон доматения сок,  втората глава лук и морковите, които трябва да са ситно нарязани. Последната стъпка е вече запържените съставки да отидат в тенджерата, придружени от доматеното пюре и подправките. Оставете да ври на котлона още около 45мин.

Етикети:, ,

1 коментар

Остави коментар