Влиятелни жени съветват

Влиятелни жени съветват

Още по темата

Поглед от високо, през очите на някои от най-влиятелните жени днес. Те са част от класацията на „Форбс“ за най-богатите хора на планетата. Ето какви са техните съвети за постигане на успех:

1. Събуждайте се рано – Президентът на Старбъкс – Мишел Гас, става в 04:30 всяка сутрин, за да тича в парка. Редица други успешни жени стават още по тъмно, за да спортуват или за да прегледат пресата преди всички. Така, когато другите се събудят, ти вече си една крачка преди тях.

2. Преговаряйте – изследвания сочат, че жените са по-неуспешни във воденето на преговори от мъжете, което допринася за разликата между  половете в бизнес света. Все още, в повечето случаи, силният пол изкарва повече пари от слабия на една и съща позиция. Преговаряйте и отстоявайте позициите си.

3. Балансирайте – ако животът ви изисква да жонглирате постоянно с няколко топки, помислете кои от тях са стъклени и ще се счупят, ако ги изпуснете и кои са гумени. Така ще може да приоритизирате и да съсредоточите усилията си върху стъклените, позволявайки си да изпуснете контрола върху гумените, когато се наложи.

4. Създавайте контакти – когато се запознаете с човек, който би могъл да ви помогне в дадена сфера или да ви подкрепи за в бъдеще, разменете контакти с него. Напишете му мейл или съобщение с няколко реда след срещата, че ви е било приятно да се срещнете, за да може да утвърдите положително впечатление за себе си. Така по-лесно ще може да се обадите на този човек, когато имате нужда от неговото съдействие.

5. Останете любопитни – днес светът е динамичен и вечно променящ се. За да сте успешни, е нужно постоянно да се интересувате какво се случва около вас и да разширявате мирогледа си. Успешните хора учат през целия си живот! Не се страхувайте да задавате въпроси, когато не знаете нещо. Това е признак на сила и на желание да се учите и подобрявате, а не на слабост и невежество.

6. Слушайте – повечето хора слушат, само за да отговорят. Слушайте хората внимателно, за да разберете какво наистина искат и да им го предложите.

7. Поставяйте си цели – поставете си малки цели, които да ви отведат до голямата ви цел. Така ще имате ясна визия къде искате да стигнете и какво трябва да направите.

8. Проявявайте кураж – ако знаете какво точно искате, няма извинение да не го постигнете. Това, че се проваляте и правите грешки, е част от пътя и от предизвикателството. Трудни моменти винаги ще има и точно тогава трябва да проявите кураж и да продължите напред.

9. Сприятелете се с думата „не“ – често ще получавате отказ и ще чувате „не“. Примирете се с това и не спирайте да опитвате, този отговор ви показва само, че трябва да се постараете още малко. Освен, че ще чувате тази дума, ще се наложи и често да я казвате, за да можете да отхвърляте предложения, неподходящи за вас.

10. Бъдете упорити – Томас Едисон се е провалил хиляди пъти, преди да изобрети електрическата крушка. Но не се е отказал и сме му благодарни и до днес. Успехът изисква търпение, упоритост и воля!

Остави коментар