Тайните на успешния шопинг

Тайните на успешния шопинг

Още по темата

Възможно ли е да удовлетворим едновременно и себе си и портфейла ни? Много от нас имаме нужда от малко напомняне как да харчим разумно.

 1. Винаги пазарувайте със списък.
  Когато набележите от какво имате нужда или какво искате да имате, ще е по-целенасочено обикалянето по магазините. Също ще намалите възможността да си купите нещо „просто така“ и ще намалите разходите осезаемо.
 2. Определете бюджет.
  Колкото и да е неприятно да имаш граници, е важно. Понякога харчим повече за нещо, което можем да вземем с намаление следващата седмица, затова е хубаво да пазаруваме умно!
 3. Плащай кеш.
  Това е основното изискване, за да може да се спази правило номер 2. Когато усетим в ръцете си банкнотите и празнотата, която остава след като ги подадем на касиерката, сме склонни да похарчим поне наполовина по-малко в следващия магазин.
 4. Сложете краен час.
  Това ще предотврати безпричинното обикаляне от магазин на магазин. Също така шансът да си купим нещо за утеха е по-малък. Щом за опредленото време не сме намерили това, което сме си набелязали, по-добре да се приберем с празни ръце.
 5. Избягвайте компанията при пазаруване.
  Дамите често използваме пазара като форма на релакс. Често обаче се връщаме още по-изнервени и изтормозени след разходка по магазините с неподходяща компания. Понякога проблемът е там, че всеки от нас има индивидуален стил. Когато се вслушвате в съветите на своя приятелка, често смесвате собствения си вкус с нейния и крайният резултат не винаги е с желания ефект. Затова шопингът е най-ефективен, когато останете насаме с мислите си и пуснете на свобода усета си към модата.

Остави коментар