Вредно ли е?

Вредно ли е?

Още по темата

Кафето- някои смятат, че е вредно, защото повишава кръвното налягане. Други- че е полезно в умерени количества (2-3 кафета на ден). Все пак може да се замени със зеления чай, защото има по-благоприятно въздействие върху здравето.

Противозачатъчните- изследване на 100 млн жени доказва, че това са най-безвредните медикаменти, предписвани за дълъг период. Не повишават риска от рак на гърдата и сърдечни заболявания.

Мазнините-„добрите“ мазнини са ненаситени и ще ги откриеш в тлъстите риби, ядките и авокадото. Те стимулират мозъчната дейност, осигуряват красива коса и кожа.

Слънчевият тен- ако прекаляваш със слънчевите бани рискът да заболееш от меланома може да се увеличи. Но все пак слънцето е полезно за някои кожни проблеми и стимулира производството на витамин D, който е необходим за здрави кости. 30 мин. на ден са достатъчни, за да си набавиш необходимото количество.

Компютърът- ако се взираш в екрана по цял ден без почивка, това може да навреди на стойката, очите и дори мозъка ти. Затова специалистите препоръчват на всеки 90 мин да си правиш почивка от 5 мин.

Солта- води до повишено кръвно налягане. Дневната доза сол е по 6 г.на ден, но ние много често надвишаваме тази доза с готови или полуготови ястия. Съветът на експертите е да не подсоляваш допълнително ястията си.

Недоспиването- колко часа сън са необходими на човек, за да е в кондиция, е строго индивидуално и зависи от програмата и нагласата на самата личност. На някои са достатъчни 4-5 часа, а други едва отварят очи след 12 часа сън. По последни данни, за да се наспиш са необходими 6 часа и 15 мин дълбок сън.

Етикети:, , , ,
  • Категории:

Остави коментар