Под един покрив и под една завивка

Още по темата

Ентусиазмът, който следва съдбовното решение да се съберем да живеем заедно с любимия мъж, в един момент неминуемо ще трябва да отстъпи място на здравословния прагматизъм. Под един покрив и под една завивка е хубаво особено когато сме щастливо влюбени, но трябва да сме готови да отстояваме личната си територия, за да не се качат на главите ни. Защото, колкото и да обичаме някого, все пак най-много обичаме себе си, за което със сигурност ще се сетим малко по-късно…. Психолозите са помислили за някои дребни хитрости, които ще ни помогнат в това отношение още в началото.

  • Не му давайте да разбере, че ви харесва да готвите. Една прилежно стъкмена вечеря „като на ресторант” е напълно достатъчна веднъж седмично. Ще провокирате постоянни претенции от страна на половинката си. Така че не се престаравайте.
  • Ред за банята. Много по-скоро, отколкото сте предполагали, ще се уверите, че използването й едновременно в един и същ момент е невъзможно освен ако не става дума за любовна игра. Но през седмицата, когато бързате по задачи, е добре да има правило кой да влезе пръв и кой да изчака.
  • Не се поддавайте на изкушението веднага да си вземете в общото жилище кученце, котенце или дори най-обикновена златна рибка. Това може да се превърне в причина за спорове кой да се грижи за тях.
  • Не се отказвайте от приятелките си, но и не ги канете винаги когато сте двамата с партньора си навън. Много скоро и двете страни ще се отегчат взаимно.
  • Вярно е, че и преди да се съберете, сте пускали пералнята без чужда помощ. Следователно да прибавите и неговото бельо към вашето не ви струва нищо. Но веднага изяснете на кого се пада удоволствието да изглади. Ако си е носел дрехите на химическо чистете и гладене, дайте му да разбере, че няма основяния да променя навиците си точно сега.

Остави коментар