Как да укротим буйните къдрици

Как да укротим буйните къдрици

Още по темата

Притежателките на красива къдрава коса често не знаят как да се грижат за нея. Смята се, че къдравата коса изисква много по-сложни грижи, но това не е така. Просто грижите са малко по-специални. Ако искате да се радвате на красива къдрава коса, може да ви помогнат следните съвети:

  • Шампоанът и балсамът, които използвате, трябва да бъдат максимално леки. След измиване подсушавайте внимателно косата си с кърпа, но в никакъв случай не я подсушавайте напълно! В противен случай вашите къдрици ще се разпаднат, а освен това съществено ще се увеличи и вероятността от травмиране на косата.
  •  За фиксирането на къдриците използвайте гел за коса за силна фиксация. Избирайте козметични средства с лека текстура, които няма да натежат върху косата. Нанесете малко количество гел върху двете си длани, след това ги разтрийте, за да затоплите средството и го нанесете върху косата. Започнете от задната част на шията и движете ръцете от корените към краищата на косъма.
  • Къдравата коса страда много повече в сравнение с останалите типове коса от горещия въздух. Старайте се използвате сешоар колкото се може по-рядко. Ако не можете без него, купете си сешоар, който притежава приставка за изсушаване на косата със студен въздух. Разделяйте косата на отделни къдрици, а след това ги изсушавайте последователно. Не си струва да използвате гребен – вместо него по-добре използвайте ръцете си. Къдравата коса не трябва да се изсушава напълно, тъй като това може да я увреди. Затова спазвайте правилото: по-добре леко влажна, отколкото пресушена.
  • Изборът на гребен е от голямо значение за здравето на косата. За къдравата коса са подходящи гребените с редки зъби, които внимателно ще разделят къдриците и няма да ги заплитат. Оптималният избор е гребенът да бъде от натурален материал или поне с антистатично покритие.
Етикети:, , ,

Остави коментар