Френският маникюр е новата класика

Френският маникюр е новата класика

Още по темата

Френският маникюр се е появил преди 30 години, но не във Франция, а в Холивуд. Благодарение на своята универсалност бързо става популярен по целия свят. Формата на нокътя е квадратна или полуквадратна. В края на нокътя се нанася бял лак, а по цялата му повърхност прозрачен или телесен. Произходът на този конкретен дизайн е труден за проследяване. Има някои, които твърдят, че началото е поставено от Макс Фактор за ревю в Париж през 1930 г. Разбира се терминът е търговска марка от 1978 година и е измислена от козметичната компания Orly. Неин е и първият комплект за френски маникюр.

Френският маникюр определено взе челното място на червените нокти в Топ 10. Стилни, в същото време небрежни, ненатрапчиви и непретенциозни френски лентички набират бързо скорост и намират място на ноктите на почти всяка жена.

Носят ги както бизнесдами с по-строг аутфит, така и девойки, които бързат за поредната среща с гаджето. Започнал от бели ивици в момента багрите достигат до червени, неонови, черни и матови. От тънки и равни до дебели и изкривени линии, от телесна до ярка основа, обърнат маникюр или каквото ви дойде на ум. Който и вариант да изберете, няма да сбъркате, защото във френския маникюр няма грешна стъпка.

Етикети:, ,

Остави коментар