Пренесете есенните цветове на лицето си

Пренесете есенните цветове на лицето си

Още по темата

Без значение от сезона, гримът е неизменна част от аутфита на почти всяка жена. Няма представителка на нежния пол, която преди да излезе от вкъщи да не хвърли по един критичен поглед в огледалото. Дали ще си сложи само червило или ще следва стъпка по стъпка наръчника за правилно гримиране, факт е, че всяко лице има нов вид след леко „освежаване“ с четката за руж.

Но за да не прилича лицето ни на порцеланова кукла трябва да не пропускаме някои основни стъпки в сутришния ритуал по разкрасяване.

  • Почти безцветни устни – бледите, напълно безцветни като на зомби, устни са в миналото. По-добрият вариант е да се насочите към съвсем лек нюанс в розово и кафяво. Така отново ще е нежно, но няма да „загубите“ устните си. Очертайте устните с бледорозов молив за контур, след това нанесете червилото. Завършете с безцветен глос на горната извивка и в центъра на долната устна, за да добият устните ви плътност.
  • Румени бузи – важно е да намерите подходящ нюанс руж, който да се слива с тена ви, за да не изглеждате като матрьошка. За да намерите правилния тон за вас, ощипете се – цветът, който естествено добие бузата ви, е правилният избор. Първо, използвайте пръста си, за да проследите линията от центъра на окото си към бузите и друга – от върха на носа. Започнете с ружа там, където двете линии се пресичат (най-високата точка на скулите ви). Нежно нанесете с меки хиксообразни движения.
  • Блестящ тен – вместо обичайните есенни тенденции, които повеляват да сме с матиран тен, търсим фон дьо тен със сатенени частички, ефектът от който е някак освежаващ. Добрата новина е, че не се нуждаете от кой знае колко друг грим – само няколко пласта спирала или ярък, блестящ гланц за устни. Сложете фон дьо тен на точки по скулите, брадичката и носа, използвайте влажна гъбичка, за да го разнесете. Не забравяйте да продължите и малко под челюстта.

 

Етикети:, , , ,

Остави коментар