Горещият шоколад стимулира мисленето

Горещият шоколад стимулира мисленето

Още по темата

Има жени, които се лишават от сладко, но когато става въпрос за разтопен, горещ, кафяв шоколад всички оставаме безсилни. Сигурни сме, че обичате топли напитки в студените есенни вечери, но ние ще ви дадем още няколко причини да се почерпите с чаша парещ шоколад.

Според изследванията антиоксидантният ефект от черния шоколад е два пъти повече, отколкото от червеното вино и три пъти повече отколкото от зеления чай. Учените твърдят обаче, че горещото в горещия шоколад е също толкова важно, колкото топлото за повечето антиоксиданти.

В сравнение с блокче шоколад напитката има по-малко мазнини, но си остава също толкова вкусна. Горещият шоколад може да понижи кръвното налягане и да подобри сърдечното състояние. Според някои учени е основен стимулатор на мисленето.

 

Етикети:, ,

Остави коментар