Как да заблестим на Коледното парти

Как да заблестим на Коледното парти

Още по темата

Когато някоя модна икона каже кое е актуално за сезона, ние слушаме и изпълняваме. Също така е факт, че виното е най-предпочитаната напитка през зимния сезон. Неговият опияняващ цвят ни омайва само като го погледнем. Дали не би било страхотно ако можем да прехвърлим този опияняващ цвят върху устните си и така да привличаме не само погледи, но и внимание? Да, би било страхотно. И, да, може да го направим. И то у дома. И то с подръчни козметични средства. Заставаме пред огледалото и започваме.

Стъпка 1
Нанасяме тънък, но равен слой фон дьо тен. За да стои най-естествено половината текстура трябва да е блестяща, другата половина матирана. Слагаме пудра в Т-зоната.

Стъпка 2
Поръсваме се с бронзираща пудра, включително шията и деколтето, за да няма ефект тип „маска“. Правим втори тур по лицето с пудрата, за да го скулптрираме. Сресваме веждите и запълваме дупките с пудра за вежди (ако нямаме такава моливът за вежди също е добър вариант). Ако имаме пудра, трябва да използваме специално четчица и да нанасяме леко с отмерени движения.

Стъпка 3
Очертаваме с молив за очи линията върху корените на горните мигли. Завършваме очите със сенки в подходящ цвят и пласт спирала.

Стъпка 4
Запечатваме червилото като сложим коректор на пръста си и леко потупваме. Цветът на червилото изглежда по-естествен като се нанесе върху неутрална основа.Очертаваме контура на устните си с молив, който е един нюанс по-светъл от червилото. Накрая нанасяме тънък пласт червило с четчица за устни. И накрая – пригответе се за милион целувки.

Остави коментар