Тайната сила на сушените ябълки

Тайната сила на сушените ябълки

Още по темата

Един от начините да се възползваме от витамините в плодовете и техните ползи за здравето през всички сезони е като ги изсушаваме. Този метод за съхранение е най-стар и в най-голяма степен запазва полезните вещества в тях.

Когато влагата се изпари от ябълките, нарязани на тънки ивички, техните активни съставки остават в концентриран вид и проявяват мощно оздравително действие. Така винаги ще имате под ръка не само вкусна храна, но и ценен природен лек.

Сушените ябълки съдържат уникална комбинация от пектин, витамини, калций, калий, желязо, натрий, фосфор, йод, сяра, мед и молибден.

Сушените ябълки допринасят за развитието на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт.

Сушените ябълки подобряват паметта и умствените способности. Консумацията на само няколко парченца на ден намалява риска от деменция и загуба на паметта.

 

Сушените ябълки подобряват обмяната на веществата.

Сушените ябълки действат като превантивно лечение на различни видове рак. Те предотвратяват развитието на ракови метастази.

 

Сушените ябълки подобряват храносмилането в стомаха и червата, както и работата на дебелото черво.

Сушените ябълки имат благоприятен ефект при натрупване на плаки по кръвоносните съдове, те са мощен очистител на кръвта.

Те са полезни за подобряване на зрението, състоянието на кожата, косата и ноктите, както и за премахване на болести на нервна почва.

Сушените ябълки могат да се ядат по всяко време вместо чипс или бисквити. Те не съдържат вредни мазнини, консерванти и прекомерно количество калории.

 

 

 

 

 

Етикети:, ,
  • Категории:

Остави коментар