Жените са по-умни от мъжете. Факт

Жените са по-умни от мъжете. Факт

Още по темата

Отговор на един от вечните въпроси: „Кой е по-умен – мъжът или жената“ дадоха изследователи от Щатите. Според тях ясно и категорично нежната половинка от човечеството превъзхожда със своя интелект.

Техният извод е базиран на статистиката за най-глупавите смъртни случаи. Вече от няколко години насам в САЩ се връчват „Наградите Дарвин“. Това са отличия, „връчвани“ на хора, които непреднамерено убиват себе си по „потресаващо глупав начин“.

Номинираният трябва да демонстрира поразително погрешна преценка на ситуацията, сам да е причинил смъртта си и да не е дете или невменяем. В 90% от случаите жертвите са били от мъжки пол. Един от примерите е как през 1988 г. опитният парашутист Иван Макгуайер решил да проведе една доста безумна постъпка и собственоръчно да заснеме своя полет над Северна Каролина на височина 3000 метра.

Мъжът скочил и включил камерата, но забравил да си вземе парашута. Сред достойните за наградата са мъж, който решил да се прибере у дома, като закачил пазарска количка за края на влак, и терорист, който отворил собственото си писмо-бомба, когато то било върнато по пощата, заради недостатъчно марки.

Учените признават, че изследването им има недостатъци, защото жените може би са по-склонни да номинират мъже за наградите „Дарвин“, а и половата разлика може да отразява разликите в употребата на алкохол.

1 коментар

Остави коментар