Чай за пушачи

Чай за пушачи

Още по темата

Ако имате нужда от пречистване на белите дробове, вследствие от продължителното пушене, е необходимо да си помогнете с натурален билков чай. Освен че ще помогне за облекчаване на белодробните пътища, той ще допринесе за по-бързото и лесно отказване от тютюнопушенето. За приготвянето му се нуждаете само от билките блатен ледум и жълт кантарион.

Залейте по 1 супена лъжица от двете билки в изсушено и насипно състояние с 800 милилитра вода. Сложете ги да врат на бавен огън в продължение на 20 минути, след което ги свалете от котлона и запарете за 3 часа. Прецедете и пийте по 1 чаена чаша от готовата отвара по 3 пъти на ден, като я разреждате с гореща вода в съотношение 1 към 1.

Този чай нормализира увеличения апетит (причинен от никотиновия глад), подобрява работата на червата, пикочния мехур и бъбреците. Той избистря кожата (при продължително приложение), тя става мека, гладка и чиста. И най-важното за всеки пушач – изчиства дихателните пътища.

Готовият чай има рубинено червен цвят и деликатен аромат, който освежава въздуха в помещението и премахва миризмите. Запарката от тези билки не се разваля в продължение на 3 дни при стайна температура. След като престои, чаят става още по-вкусен.

 

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар