Той не си пада по теб

Той не си пада по теб

Още по темата

Звучи познато, точно като филма, но всъщност е толкова често срещано, че може би всяка жена ще може да даде поне един пример за неравностойни двойки. Има няколко типа, които определят поведението и изхода от такива взаимоотношения.

  • Принцът и Пепеляшка – до преди 5о-тина години е имало йерархия в браковете – най-хубавата девойка се жени за най-хубавия момък, дъщерята на месаря за сина на хлебаря, а принцът за принцесата и така всеки си е знаел мястото. Днес обаче си мислим, че не е така и това е възможно само в приказките. В реалния живот бракът на принца не е по любов. Ако в твоя списък с изисквания за съпруг на първо място са кола и висока заплата, то е време да се замислиш.
  • Доброто момиче и лошото момче – това звучи като брак между Хармаяни (умната магьосница от Хари Потър) и Денис Белята. Смята се, че при неравностойните бракове партньорите наваксват с качествата на другия. И често завършват пред съдия.
  • Зима – лято – жената е с над 10 години по-голяма от съпруга си нещата загрубяват. Все още обществото няма ясна гледна точка за тези връзки „за“ или „против“. Правило номер 1 според експертите за щастлив брак е да са почти еднакви във всичко – интереси, материално състояние, житейски опит.
  • Джентълменът предпочита сервитьорки – това правило важи повече за Холивуд, но все пак по хората ходи и не е изключено да се принесе и у нас в най-скоро време.

Остави коментар