Как Библията може да ни помогне за храненето?

Още по темата

Редица изследователи на Библията смятат, че в нея освен основанията на християнската вяра се съдържат и рецепти за хранене. Редица проучвания на свещените текстове са разкрили повече от 12 вида салати, 15 закуски, 17 вегетариански рецепти и много рецепти с морски дарове. Всички те си имат история и библейски текст, който представя информация, защо съществуват като рецепти.

На това откритие първи се натъкват пастор Антъни Чифоло и редактора Райнер Хесе. Те правят внимателно проучване рецептите, скрити в Светото писание. След това издават книгата: „Да готвим с Библията: рецепти и истории“. Към нея има небивал интерес. А причината не е само в уникалните репецти, а но и заради вярата в силата на храната.

По-късно друг учен прави проучване на Библията и смайва всички като казва: „Няма нелечими болести!“. Той се казва д-р Ричард Шулц и е известен по целия свят с факта, че лекува посредством прости правила за хигиена и лечение, заложени в Библията.

Той споделя, че главната причина за всички заболявания са: нездравословно хранене, пропуснатата цел в живота и неподходящи жилища! Шулц обяснява първата стъпка, която е:
– всеки човек да направи пречистване на организма си с помощта на чай от билки, сливи, мечо грозде, ябълки и др.
Той акцентира и върху необходимостта да консумираме чесън заради неговото мощно антибиотично действие и допълва, че консумацията на червен пипер подобрява кръвообращението. Казват, че едно от големите му открития е в лечението на рака, паркинсона, диабета, сърдечните заболявания, при които при нужното търпения постоянство се наблюдава значително подобрение на здравето.

Остави коментар