Как да релаксираме след тежък ден

Как да релаксираме след тежък ден

Още по темата

Денят е бил дълъг и натоварващ, а предишните дни не са били по-различни. Вече е време да си починете, да останете насаме със себе си и да релаксирате. Ето кой са най-ефикасните начини за това:

  • Вземете релаксираща вана – пригответе си една топла вана, задължително към нея добавате различни масла, сапуни и аромати или просто няколко капки бебешко олио за измиване на тялото. Ако имате ароматни свещи, запалете ги. Вземането на вана е един от най-евтините начини да се отпуснете – не е нужно да добавяте розови листенца или да пиете скъпо шампанско. Нужна ви е просто вана с топла вода.
  • Опитайте йога – йогата е чудесен начин за релаксация, който лесно може да се постигне и у дома. Изберете някои по-базови и лесни пози, за да се отпуснете и да се разтоварите от натрупания стрес през работната седмица.
  • Писане и четене – писането и четенето са страхотни начини да се отпуснеш и да се унесеш в един друг свят. И двете неща ще ви помогнат да заспите по-бързо и да имате здрав и спокоен сън.
  • Пуснете си успокояваща музика –  пуснете си някоя успокояваща мелодия, класиката действа много добре, седнете затворете очи и се унесете. Опитайте се да прекарате един час в слушане на любимите си песни и ще се заредите с настроение.
  • Пийте чай от лайка – пиенето на чаша чай от лайка е един от най-ефективните начини да успокоите нервите си след тежък ден в работата.
Етикети:,
  • Категории:

Остави коментар