Няколко прости правила за уютен офис

Няколко прости правила за уютен офис

Още по темата

Проучване на Gallup от 2013 година, проведено сред 180 милиона души, сочи, че едва 13% от участниците се чувстват щастливи в службата. Онези, които са заявили удовлетворението си, са с 36% по-мотивирани, 6 пъти по-енергични и два пъти по-продуктивни от своите нещастни съмишленици.

Стойте далеч от негативните личности

Трябва да бягате от мрънкащите и негативни хора като дявол от тамян – те се заравят в проблемите си и не съумяват да забележат решенията им; искат от околните да се присъединят към тях, за да се чувстват по-добре в нещастието си. Много от нас често се чувстват принудени да слушат оплакванията им, защото не искаме да бъде възприети като безсърдечни или груби. Но съществува тънка граница между съчувствието и това, да попаднете в нечия спирала от негативни емоции. Можете да избегнете тези капани единствено като поставите граници и се дистанцирате, когато е необходимо..

Не се сравнявайте с другите

Когато чувството ви за удовлетвореност произхожда от сравненията, които правите между себе си и околните, вие спирате да бъдете господар на щастието си. Когато сте доволни от свършената работа, не позволявайте на чуждите мнения и постижения да променят факта, че се чувствате добре.

Въпреки че е невъзможно да изключите реакциите си към чуждите гледни точки, не е необходимо да се сравнявате с околните. Освен това, винаги можете да приемате чуждите мнения с известна доза скептицизъм. Така, независимо какво правят или мислят другите, вашата себестойност произхожда от самите вас. Няма значение какво си мислят останалите. Едно е сигурно – никога няма да сте нито толкова добри, нито толкова лоши, колкото смятат те.

Подбирайте битките си внимателно

Емоционално интелигентните личности знаят колко е важно да доживеят до следващия ден, за да продължат да се борят. По време на конфликт, необузданите емоции могат да ви въвлекат в действия, които да ви нанесат толкова сериозни щети, че да се чувствате нещатни дълго след това. Ако разчитате и реагирате правилно на емоциите си, ще можете мъдро да подбирате битките си и да отстоявате позициите си, когато дойде подходящият момент.

Етикети:, , ,

Остави коментар