Живейте в настоящето

Живейте в настоящето

Още по темата

Мислите са само гласове, които се надигат в ума ни, и ако ги оставим да „правят“ всичко, което пожелаят, ще настъпи истински хаос, познат още като депресия и безпокойство. Основната причина за това е, че сме неустоимо привлечени от това да живеем или в миналото или в бъдещето и несъзнателно пропускаме настоящето. Спрете за миг и се огледайте! Вижте светлината, която идва от прозореца, усетете тялото си върху стола, на който сте седнали. Обърнете внимание на чувствата си точно в този момент, не на тези, които сте изпитвали или тези, които евентуално ще изпитате в даден момент от бъдещето, когато МОЖЕ БИ ще се случи нещо от това, което мислите.

Миналото съществува в ума ни като филмова лента, бъдещето – като хипотетичен момент, който още не се е случил. Но само това, което се случва в настоящето е същинското ни съществуване. Точно сега! НАСТОЯЩЕТО! Този момент е единствената реалност!

Живеем така, сякаш всеки един момент е всъщност второстепенен, защото е подготовка за бленуваното бъдеще. Но кое е по-важно от реалността на настоящето? Всичко останало е само проекция на ума.

Изградете си навика да се питате „КАКВО СЕ СЛУЧВА ТОЧНО СЕГА“

Слушайте птиците, усетете въздуха, който минава върху кожата ви. Не мислете за това, което чувствате, просто се оставете на чувството. Умът изпитва нужда да дава имена на всичко, което мине през него, да коментира, осъжда, критикува. Но вие просто наблюдавайте, без да прибавяте нищо към този момент. Направете го СЕГА!

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар