Много здравословно не е здравословно

Много здравословно не е здравословно

Още по темата

Здравословното хранене е чудесно занимание, на което можете да посветите живота си, свободното си време и мислите си. То обаче също има своите скрити клопки и рискове. Обикновено грешките в храненето, както и повечето проблеми в живота, са свързани с невъздържаност и липса на мярка. Дори храните, които имат полезни и пречистващи организма свойства, могат да бъдат вредни. Това важи с двойна сила за монодиетите, базиращи се на един водещ продукт. Представяме ви пет продукта, които се смятат за здравословни, но могат да представляват заплаха за вас и фигурата ви.
  • Хумус – Хумусът и нахутът като цяло са полезни продукти, това е една от най-здравословните бобени култури. Разбира се трудно можем да си представим, че ще преядете с хумус, но все пак ви предупреждаваме да контролирате апетита си, за да избегнете неприятни последици.
  • Зехтин – Салата от рукола със зехтин и оцет балсамико – какво по-полезно от това бихме могли да си представим? Зехтинът съдържа полезни за сърцето мазнини, но една супена лъжица от него съдържа около 100 ккал.
  • Портокалов сок – Фрешът от портокал съдържа много фибри и витамини и е еталонен продукт в здравословното хранене. При това обаче може да бъде вреден, ако пиете повече от една чаша на ден.
  • Корнфлейкс – Готови закуски от царевица, овес или ориз се намират почти във всеки дом, но таят опасност. Ако си въобразите, че корнфлейксът е безвреден и диетичен, можете за едно хранене да поемете няколкостотин калории и доста захар.
  • Ядки – Ядките съдържат полезни мазнини и белтъчини и задължително трябва да присъстват в менюто ви. С тях обаче също има риск да преядете. Преди да отворите поредното пакетче фъстъци, припомнете си, че в 100 грама от тях се съдържат над 500 ккал.

Остави коментар