Нетрадиционно боядисване на яйца

Нетрадиционно боядисване на яйца

Още по темата

Боядисване на яйца с добавено олио – В боята, разтворена по указания начин, се добавят 1-2 с.л. олио. Когато яйцето се потопи, част от олиото полепва по него и не позволява на тези места боята да поеме. Така яйцата стават на петна. Могат последователно да се потапят в няколко цвята и тогава ефекта наистина е много добър и пъстър. Вадят се, подсушават се и се полират с олио.

Боядисване на яйца с желатин – Свареното и изстинало яйце се потапя в разтворен на водна баня желатин. След като се извади от желатина яйцето се рисува на ръка, с помощта на клечка за уши и различни бои разтворени на гъста каша. Боите трябва да са прахообразни, за да могат да се приготвят по този начин с много малко вода. Боята се разлива по желатина и се получават много ярки и красиви яйца. Ако имате добра фантазия и сръчна ръка, то резултата е гарантиран. Трябва малко повечко търпение и желание, но ще останете доволни. Имайте предвид, че яйцата изсъхват бавно.

Боядисване на яйца с помощта на боички – Сварените яйца се боядисват с боя за яйца по класическия начин. След това след като са изсъхнали напълно, се поставят на подходяща чашка/стойка и се рисуват на ръка с безвредни боички или моливи, като вариантите са много, в зависимост от вашата фантазия и умения.

Етикети:, ,
  • Категории:

Остави коментар