6 любопитни факта, които вероятно не знаете за Китай

6 любопитни факта, които вероятно не знаете за Китай

Още по темата

Двойници – Заможните жители на Китай използват свои двойници, които да ги заместят, ако се наложи да лежат в затвора. Това не е изолиран факт, а практика. Дори има създадена поговорка за такива случаи: „В Америка правят закони, а в Китай – хора“

Английски език – В Китай има повече хора, които говорят английски отколкото в Америка. Това не би трябвало да ни очудва предвид факта, че населението на Китай е четири пъти повече от това на САЩ.

В колонка по един – Ако всички жители на Китай се наредят в една колона, тя никога няма да свърши. Това се дължи на високата раждаемост в страната.

Никнат като гъби – Поради огромното население, в Китай се строят десетки нови градове. В резултат от това в страната има множество градове-призраци, в които никой не живее.

Задръстване – Най-дългото измерено задръстване в Китай се е разпростирало на 100 км. Разстоянието е можело да бъде взето за 11 дни. Измерването е било направено през 2010 г., на пътя от Пекин до Монголия.

Пухкави панди – Всички панди на планетата живеят в Китай. Дори такива, които се родят в зоологически градини извън страната, се смятат за собственост на Пекин.

 

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар