Фрешът от грейпфрут и етеричните масла помагат при безсъние

Фрешът от грейпфрут и етеричните масла помагат при безсъние

Още по темата

Мнозина смятат, че ароматичните масла могат да помогнат на човек да се настрои за здрав и спокоен сън. Добавете една-две капки ефирно масло от горчив портокал, лайка или лавандула във ваната си. Можете да ползвате и специален спрей за възглавница с есенции от тези растения. Хората, които преди сън изключват телевизора от контакта или смятат, че екранът няма място в спалнята, не са вманиачени досадници – те просто знаят или инстинктивно усещат, че само на тъмно организмът може да възстанови напълно силите си.

Постарайте се да си лягате по едно и също време в продължение на три седмици, като оставите настрана различните устройства няколко часа преди сън. Гарантираме, че скоро ще забравите за коректора и капките за зачервени очи, както ще загърбите и хроничната отпадналост.

За да се отървете веднъж завинаги от безсънието и да се събуждате бодри и красиви, диетолозите препоръчват да пиете една чаша сок от грейпфрут няколко часа преди лягане. Звучи невероятно, но тази напитка, която хората свързват предимно със закуската и бодростта, съдържа витамини, които ще ви помогнат да се отпуснете и да потънете в спокоен сън. Ще анулирате натрупания през деня стрес, който би ви попречил да заспите.

Остави коментар