Маската за лице с мая прави чудеса с кожата

Маската за лице с мая прави чудеса с кожата

Още по темата

Няма представителка на нежния пол, която да не е имала в определени моменти раздразнена или чувствителна кожа. Често пъти кожата се оказва доста капризна, което затруднява поддържането й. Няколко домашно приготвени маски могат да ви послужат като предпазна мярка срещу досадното акне и да ви помогнат да изчистите кожата си, за да й върнете сияйния вид. Така тя отново ще бъде здрава и добре хидратирана. Не е необходимо да правите скъпи покупки, достатъчно е да разполагате с овесена каша, мая и краставица.

Маската с мая е особено подходяща за чувствителна кожа, а освен това е идеално предпазно средство срещу раздразнения. Смесете малко кисело мляко с 20 гр. мая до получаването на гъстотата на заквасена сметана. Нанесете маската на лицето и отстранете след изсъхването. Отстраняването на маската става с леки кръгови движения. Накрая лицето се изплаква с леко топла вода. Маската с овесена каша е чудесно средство да успокоите възпалената и загрубяла кожа на лицето.

Освен това тя е чудесен съюзник в борбата с акне и екземи. Ако смесите овесената каша с мед и малко кисело мляко, маската ще е подходяща за възстановяването на всички видове кожа. Можете да я прилагате върху раздразнените участъци из цялото тяло, а не само по лицето.

Остави коментар